De Grote Gele Graafmachine

Het Laagland & Sally Maastricht

De Grote Gele Graafmachine (4+)

15:30 / Studio / Jeugd & familie

Hoe kan het dat kleuters, zonder dat dit wordt gestimuleerd, vaak geobsedeerd zijn door graafmachines of bulldozers? Welke gewoontes hebben wij als mensen van nature, en welke dingen leren we – soms al heel jong – aan?

Welkom onder de motorkap van de grootste krachtpatser van iedere bouwplaats: de grote gele graafmachine. Onderdelen schuiven in elkaar, knallen uit elkaar. Klabam, kaboem en de klus is klaar. Een stel goed geoliede onderdelen doet altijd precies wat van een graafmachine wordt verwacht. Totdat één deel er ineens anders over denkt. Dit onderdeel gaat los… Waarom alleen maar graven en scheppen en nooit springen of steppen? Hoezo is een cementmolen niet om in te slapen? Zou een graafmachine niet kunnen dansen als hij toch al zo soepel beweegt? De onderdelen twijfelen hardop of al die afspraken wel kloppen…

De Grote Gele Graafmachine is een bonte bende voor alle bouwers, brekers, dwarsliggers en meebewegers vanaf 4 jaar. Een aanstekelijke mix van dans en theater waarin alle regels en gewoontes vrolijk door de wc worden gespoeld.

  • concept, regie & choreografie Lennart Monaster & Stefan Ernst spel Giorgio Lepelblad, Rutger Remkes, Thirza Riphagen en Jennifer Muntslag tekst Lennart Monaster

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

DE GROTE GELE GRAAFMACHINE | Ontmoet de makers
Theaterkrant
“Schrijver/regisseur Lennart Monaster zet het gekaderde leven van de gele machineonderdelen (aanstekelijk gespeeld door acteur Rutger Remkes en dansers Giorgio Lepelblad en Thirza Riphagen) lekker vet aan. Met een duidelijke taakverdeling en een enthousiaste arbeidsethos houden ze de graafmachine aan de praat, waarbij ook een duidelijke rol voor het publiek is weggelegd: als ‘kont’ra-gewicht moeten we op gezette tijden naar links, naar rechts, naar voren of naar achteren leunen, wat veel plezier in het publiek oplevert.