Caffe Sospeso

Cellosonate

Caffè Sospeso

20:30 / Studio / Musical & muziektheater

Caffè sospeso is een eigentijdse, lichte, muziektheatervoorstelling over twee dakloze cellisten. Een moeder en een zoon die allebei cellist zijn, komen op straat terecht. Ze zullen zichzelf opnieuw moeten uitvinden, zowel als musicus als in hun verhouding tot elkaar. Met welke muziek verdienen ze het meest? Kunnen ze de smaak van het publiek inschatten? Lukt het hen om populair repertoire te spelen zonder zichzelf te verloochenen? 

De moeder is klassiek geschoold en heeft een glansrijke carrière achter de rug. De nieuwe situatie maakt haar opstandig en angstig, en het helpt niet dat ze ook nog in de overgang is. De zoon geneert zich voor zijn moeder. Opgegroeid met een veelheid van muziekstijlen, heeft hij vrienden in verschillende circuits. Zijn zelfvertrouwen doet hem geloven dat het hoe dan ook goed komt. Met een caffè sospeso, een gedoneerde koffie, in hun handen koesteren ze een droom van betere tijden...

Doris Hochscheid en Harald Austbø spelen moeder en zoon. Extra gastspeler is spoken word artist Linda N'Shiya.

  • tekst & regie Mirjam Koen composities David Dramm, Harald Austbø muzikale leiding David Dramm  cello & spel Doris Hochscheid, Harald Austbø spoken word Linda N'Shiya.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

de Volkskrant
Caffè Sospeso’, over twee aan lager wal geraakte cellisten, is een subtiele zoektocht naar een nieuwe identiteit. [...] Intussen spelen ze allebei fantastisch cello, zowel Bach en Vivaldi, om de voorbijgangers te behagen[...] Caffè Sospeso is op een subtiele manier ook een zoektocht naar een nieuwe identiteit én een pleidooi om met herwonnen wilskracht tegenslagen te trotseren.
Theaterkrant
Het absurde leven van de muzikant levert veel mooie existentiële bespiegelingen op.
Caffè Sospeso trailer