Apinti & Sambura

Apinti & Sambura

Two Beats One Heart

20:15 - 22:00 / Schouwburg / Muziek

Adembenemend muziektheaterstuk over het vergeten verhaal van verzet.

Apinti & Sambura neemt je mee op een reis door de geschiedenis van het verzet tegen de Rode Slavernij, door de Inheemse bevolking en hun bondgenoten, de Marrons. Deze voorstelling vertelt het verhaal van een gesloten verbond dat in de jaren 80 tijdens de Binnenlandse Oorlog werd geschonden door list en bedrog. Maar nu is het tijd voor herstel, tijd om samen te strijden tegen de vernietiging van het leefgebied van de Marrons en Inheemsen.

Muziek
Apinti & Sambura staat voor machtige drums, atletische dansers, keerzang, een lawine van geluid, kleur en beweging. De voorstelling belooft een krachtig en hypnotiserend spektakel. De eeuwenoude drumcodetaal Apintie (Kula Skoro) en de traditionele Sambura (door Wayamu Woreyan) worden afgewisseld met de beats uit Fredje Studio en door de Sopropo band gekatapulteerd naar het heden samen met sterzangers Norma Santé, Scrappy W. en Kenso.

Onderdeel van Keti Koti
Deze swingende muziektheatervoorstelling is onderdeel van de Keti Koti viering op 30 juni in Schouwburg Concertzaal Tilburg. Ons doel: Samen 150 jaar de vrijheid vieren met een groot en divers publiek. 

  • gesproken tekst Nederlands (met gedicht van Celestine Raalte in het Sranan Tongo) gezongen teksten Kalinja (Karaib Inheemse taal), Aukaans (Marrontaal) en Saramaccaans (Marrontaal) en Kromanti (taal van de winti rituelen)
  • gezelschap Kula Skoro i.s.m. Asopropo Rutu & Wayamu Woreyan producent Kula Skoro, met co-productie ondersteuning van Het Nationale Theater componist Alfred Bisoina i.s.m. José Tojo regisseurJosé Tojo leadzang Norma Santé & Kenso begeleiding Asopropo band inheemse koorzang, spel en percussie Wayamu Woreyan
  • Mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Fonds Podium Kunsten en het Prins Bernhard Cultuurfonds

Groepsticket info
Wij moedigen je aan om samen de voorstelling te bezoeken. Daarom bieden wij een korting aan voor groepen vanaf 4 personen.
Regulier: €22,50 per ticket
Groepsticket: €15,00 per ticket (vanaf 4 personen te bestellen)

    Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

    dag der marrons 2022 aftermovie