Theaters Tilburg brengt Lichtpuntjes in December

The Great Bean f: Hans Gerritsen
The Great Bean f: Hans Gerritsen

Nu Theaters Tilburg opnieuw open mag voor 30 personen, grijpen we de kans aan om Lichtpuntjes in December te brengen. Met bijzondere voorstellingen en concerten en zelfs met artiesten die bij mensen thuis komen optreden.

Nadat Theaters Tilburg voor de tweede keer dit jaar enige tijd gesloten is geweest, gloren er lichtpuntjes in december. Met een geheel nieuw, maar soms ook bestaand of aangepast programma voor 30 man publiek. Zo staan onder andere cabaretier Javier Guzman op het programma, net als de grote dansvoorstelling The Great Bean door Scapino Ballet Rotterdam. Maar ook concerten van pianist Jan-Willem Rozenboom en Kerstconcerten van de Nederlandse Bachvereniging. Alles voor 30 personen en vaak twee keer op een avond. Voor de jongste theaterbezoekers vinden er rondom de kerstdagen voorstellingen plaats. Het volledige programma voor december is te vinden op deze website. De ticketverkoop start op donderdag 19 november vanaf 12:00 uur.

Artiesten thuisbezorgd
Speciaal voor de dagen rondom kerst start Theaters Tilburg de actie ‘Artiesten thuisbezorgd’ waarmee Tilburgers kans maken op een gratis optreden bij hen thuis. Zo kan het gebeuren dat artiesten als pianist Jan-Willem Rozenboom, onder andere bekend van zijn Bach-concerten en als pianist van Guus Meeuwis, in een huiskamer in Tilburg komt optreden. Ook trompettist Teus Nobel verzorgt optredens samen met gitarist Daniel de Moraes. Net als twee dansers van Scapino Ballet Rotterdam. Op onze website is te lezen hoe je kans maakt op een gratis optreden bij je thuis. Een aantal van deze thuisoptredens bieden we eveneens aan aan de organisaties Vier het Leven en Quiet.

Live ervaring
Ook voor de basisscholen wordt theaterbezoek gelukkig weer mogelijk. Theaters Tilburg heeft toneelgezelschap HNTJong bereid gevonden zes keer de voorstelling Tori te komen spelen. Iedere keer voor 30 leerlingen. Rob van Steen, directeur Theaters Tilburg: “Ik kan niet wachten die leerlingen en onze bezoekers weer te mogen ontvangen. Juist in deze periode is het belangrijk om een ontmoetingsplek te kunnen zijn voor artiesten en publiek. Om toch de live ervaring en een avondje uit te kunnen bieden, hoe kleinschalig ook. December is voor ons een van de belangrijkste maanden in het jaar, we zijn blij dat we de deuren kunnen openen. We waren toch nog enigszins verrast hoe bereidwillig artiesten en gezelschappen waren om mee te werken, waardoor we een heel mooi programma kunnen aanbieden. Hoe bijzonder is het om met 30 personen bij Scapino Ballet Rotterdam te kunnen zijn? Of bij het Kerstconcert van de Nederlandse Bachvereniging? En dat artiesten als pianist Jan-Willem Rozenboom en trompettist Teus Nobel meteen enthousiast waren om bij mensen thuis op te treden? Dat geeft enorm veel motivatie om door te gaan met het zoeken naar mogelijkheden.”

Tickets en aanmelden voor de actie Artiesten thuisbezorgd
Tickets zijn te bestellen vanaf 19 november 12:00 uur. Meld je hieronder aan voor de Artiesten thuisbezorgd actie! Aanmelden kan tot 1 december. Zie je geen formulier? Klik dan hier