Cello Octet - Sgt. Pepper's

Cello Octet Amsterdam

SGT Pepper

20:30 / Concertzaal / Muziek

Cello Octet waagt het om een arrangement te spelen van de meest invloedrijke popplaat aller tijden: Sgt. Pepper's in instrumentale live uitvoering op acht cello’s. Sgt. Pepper's  was voor The Beatles hun meest revolutionaire en invloedrijkste werk. Op het album werden in 1967 alle pop- en rockwetten verbroken, geen losse nummers meer maar een totaalconcept, een album waarop ze in de studio ongekende experimenten loslieten, omdat ze wisten dat ze het toch nooit live gingen uitvoeren. Hoe ga je Lucy in the Sky with Diamonds of A Day in the Life laten klinken op acht cello’s? Een enorme technische en artistieke uitdaging die het Octet alleen met een zeer ervaren vakman en grote creatieve geest durft aan te gaan: de Nederlands-Amerikaanse componist, gitarist en pop/rockzanger, David Dramm. Psychedelisch design, popart en Indiase motieven vormen het natuurlijke decor voor het iconische album maar weerspiegelen ook de tijdgeest. Met vormgeving en projectie wordt een omgeving geschapen die het Octet neerzet als een revolutionaire cello-band.

 • inleiding De Haarlemse singer-songwriter Yorick van Norden geeft als onwijze Beatle fan een lezing over Sgt. Pepper's en zal een paar nummers van The Beatles en Paul McCartney spelen.

  Deze voorstelling heeft geen pauze.

  Randprogramma

  Inleiding
  om 19:15 uur. Gratis toegang, wel reserveren. 
  De Volkskrant
  Sgt. Pepper’s Lonely Cello Band is het (klassieke?) livestreamconcert van het jaar. [...] deze bewerking is op een briljante manier nagevolgd, gebruikmakend van de ongekende mogelijkheden die de cello in zich bergt.… zoals de Beatles destijds al beloofden: a splendid time is guaranteed for all. Lees recensie