Nederlandse Bachvereniging

Nederlandse Bachvereniging

Matthäus Passion

19:30 / Concertzaal / Klassieke muziek

Al meer dan honderd jaar voert de Nederlandse Bachvereniging één van Bachs meest geliefde werken uit: de Matthäus-Passion. Dit jaar staat de vooraanstaande Duitse dirigent Hans-Christoph Rademann voor het ensemble.

Verraad, veroordeling en dood, maar boven alles liefde. Hoewel de tekst van de Matthäus-Passion eeuwenoud is, zijn het verhaal en de boodschap nog steeds actueel. En blijft Bachs magistrale muziek raken, elk jaar opnieuw. Bij Rademann is Bachs meesterwerk in goede handen. Deze echte Bach-man – oprichter van het Dresdner Kammerchor, artistiek leider van de Bachakademie Stuttgart en vaste naam op het internationale muziekfestival Bachfest – zoekt bij elke Matthäus-Passion die hij uitvoert naar een hedendaagse, nieuwe benadering. Altijd met zorgvuldig oog voor het monumentale karakter van het werk. Hij is al tientallen jaren één van de meest succesvolle koordirigenten van Duitsland. Reden genoeg om Rademann uit te nodigen als gastdirigent van onze traditionele passieconcerten.

  • dirigent Hans-Christoph Rademann evangelist Benedikt Kristjánsson sopraan Carine Tinney  & Kristen Witmer alt Terry Wey & Olivia Vermeulen tenor Georg Poplutz & James Gilchrist bas Matthias Winckhler &Tobias Berndt bas
  • programma Johann Sebastian Bach: Matthäus-Passion, BWV 244

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.