Stad van makers

Samen met onze culturele partners en de stad Tilburg investeren we in talent uit de regio. Zowel in jonge als gevestigde makers. We zijn verenigd in de Stad van makers.  

Een aantal van de initiatieven waaraan we bijdragen:

  • In het Makershuis slaan we de handen ineen met de Tilburgse partners Het Zuidelijk Toneel, Theater De Nieuwe Vorst, Festival Circolo en DansBrabant. Het Makershuis is dé broedplaats voor circus-, dans- en theatertalent in Tilburg. In samenwerking met het Fonds Podium Kunsten ondersteunen wij De Zwermers.
  • Het Zuidelijk Toneel is ons stadsgezelschap en speelt jaarlijks meerdere voorstellingen en premières in onze schouwburg en studio. 
  • Het jonge kamerorkest Kamerata Zuid is het huisorkest van onze concertzaal. Kamerata Zuid gaat verrassende samenwerkingen aan met (inter)nationale artiesten en maakt klassieke muziek toegankelijk voor een breed publiek. Het orkest zet zich samen met Theaters Tilburg en Buro CiST in voor talentontwikkeling. Jaarlijks doen ruim 600 scholieren van de Tilburgse middelbare scholen mee aan de Young Classical Talent Award. 
  • We participeren inTilburg Dansstad bij het mede mogelijk maken en mee promoten van diverse dansevenementen in de stad.


foto: Het Zuidelijk Toneel, repetitie, door: Jules van Iperen.