Catharsis Catharsis

muziek

vr 01 nov 2024

Kovacs

Catharsis

Tickets

ca·thar·sis (de; v; meervoud: catharsissen)
1. reiniging, loutering
2. plotseling en op heftige manier vinden van een oplossing voor (psychische) problemen

 

Catharsis (Grieks: κάθαρσις kátharsis) is een term uit de narratologie die ‘emotionele zuivering’ betekent. Het beschrijft het effect van het opwekken van krachtige emoties zoals verdriet, angst, medelijden, of zelfs gelach bij de toeschouwer, die vervolgens een zuivering van diezelfde gevoelens ondergaat.

Kovacs keert glorieus terug naar de Nederlandse theaters met haar nieuwste project Catharsis. Na een intensief revalidatieproces begin 2023, wijdt de getalenteerde artiest zich aan het verkennen van haar higher powers. In Catharsis ben je letterlijk onderdeel van het emotioneel zuiverende creatieproces. Kijk uit naar een concertbeleving waarin de diepgewortelde erfenis van de soulmuziek weer tot de essentie wordt teruggebracht. Muziek vanuit haar hart.

Sharon Kovacs scoorde een paar jaar geleden grote hits met nummer als My Love en Diggin. De zangeres mocht tijdens haar doorbraakjaar direct op Lowlands, Glastonbury en North Sea Jazz optreden. Ze maakte vooral buiten de landsgrenzen indruk met haar rauwe, donkere stemgeluid. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en liggen er al drie albums op de planken. Begin 2023 bracht ze haar nieuwste album Child Of Sin uit.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Voorstellingsinformatie

Locatie concertzaal
Starttijd 20:00
Eindtijd onbekend
Pauze onbekend

Prijzen

1e rang
normaal € 32,50
ambassadeurs € 29,25
2e rang
normaal € 29,50
ambassadeurs € 26,55
3e rang
normaal € 24,50
ambassadeurs € 22,05
Tickets

Ook interessant voor jou