de Musical de Musical

musical & muziektheater

wo 12 mrt 2025

Eiffel

de Musical

Tickets

Het verhaal over een doorzetter, een dochter en 300 meter staal.

Als dochter van de bekende ontwerper Gustave Eiffel, ziet Claire de droom van haar vader vorm krijgen in Parijs. Na het onzichtbare geraamte van het Vrijheidsbeeld te hebben gebouwd, wil Gustave iets maken, waardoor de wereld hem zal zien. Met zijn blik op de top gericht, lijkt Gustave blind te zijn voor de offers die Claire hiervoor brengt. Zij is bang dat ze na de dood van haar moeder ook haar vader verliest, nu die zich onder zijn werk begraaft. Als ook haar verloofde Adolphe haar voor een onmogelijke keuze stelt, is de vraag hoeveel de mens kan buigen voor hij breekt.

Ondertussen richten angstige en verwonderde Parijzenaars hun ogen op de Wereldtentoonstelling van 1889, waarvoor aan de oevers van de Seine het technisch wonder van 300 meter staal verrijst. Dat de stad en later de wereld deze toren hebben omarmd, kan alleen maar komen door de liefde; de onuitgesproken liefde van een man, gegoten in staal.

Eiffel de Musical vertelt het verhaal van een vader en dochter die elkaar verliezen in het bouwen aan de toekomst.

  • tekst Max Roij√© regie Fons van Rongen  muziek Helmer Kant spel Ad Knippels, Soraya Gerrits, Dennis Willekens, Valerie Curlingford, Ruben van Keer, Roman Brasser, e.a.

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Haal je tickets

woensdag 12 maart

20:15 schouwburg € 35,00
Prijzen
1e rang
normaal € 35,00
ambassadeurs € 31,50
2e rang
normaal € 28,00
ambassadeurs € 25,20
3e rang
normaal € 24,00
ambassadeurs € 21,60
Tickets

Teaser 'Eiffel'

Ook interessant voor jou