De Prinsenjurk en de Gouden Knoop Isabelle van Putten De Prinsenjurk en de Gouden Knoop Isabelle van Putten

NXT GEN

musical & muziektheater

wo 23 okt 2024

Dook van Dijck & Jeremy Baker

De Prinsenjurk en de Gouden Knoop

Tickets

Dook van Dijck maakt samen met Jeremy Baker nieuwe, Nederlandse musicals. Ze zijn geïnteresseerd in de paradijsvogels van de samenleving en geven de buitenbeentjes graag een podium. Op humoristische wijze spelen ze met vaste gendernormen en ingeroeste verhalenstructuren. De Prinsenjurk en de Gouden Knoop is hun debuutvoorstelling over een prins die het liefst in een jurk naar het bal wil. Een eclectische klucht vol snelverkledingen, misverstanden en nieuwe musicalsongs. Een komedie met een scherp randje voor de hele familie.

Wanneer de Koningin van Lombardikkedijen een talentenjacht uitschrijft om de perfecte bruid te vinden voor haar zoon prins Charles, vlucht die het Kralingse Kralenbos in met een brandend geheim. De prins wil namelijk alleen trouwen in een jurk die zwiert en zwaait met glitters en kleurtjes… Als prins Charles daarop in het bos een verlaten ijscokar vindt, is dat het begin van een adembenemend avontuur vol oude geheimen en nieuwe vrienden, drie magische jurken, een knopentrol, een bloedstollende prinsessen-race, een meisje met een stropdas, een tovervloek, kattige influencers, een verdwenen koning en de legendarische gouden knoop. En wie is toch Fournitura, die geheimzinnige markiezin van Katenspekdrecht die steeds opduikt?

De Prinsenjurk en de Gouden Knoop: een brutaal, betoverend en echt gebeurdverzonnen sprookje over zijn wie je durft, dragen wat je voelt en vertrouwen in jezelf, dus: hup-hup go!


 

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Voorstellingsinformatie

Locatie studio
Starttijd 20:30
Eindtijd 21:30
Pauze nee

Prijzen

normaal € 19,50
ambassadeurs € 17,55
Tickets

Ook interessant voor jou