De Toneelmakerij & DOX De Toneelmakerij & DOX

jeugd & familie

za 04 jan 2025

Giselle (8+)

De Toneelmakerij & DOX

Tickets

Giselle is één van de beroemdste balletten ter wereld. De Toneelmakerij en DOX maakten een moderne bewerking met beats, hiphop en songs om in te verdwijnen. Een meeslepend verhaal over stardom en vriendschap. En een zoektocht naar de plek waar je je thuis voelt.

Giselle en haar maten zijn niet zomaar vrienden: ze zijn een crew. Iedere dag komen ze samen op het pleintje om te chillen en te dansen. Zelfs als ze moeten dealen met onbetrouwbare ouders, drammende docenten en met dagelijkse drama’s, hebben ze altijd het pleintje, en elkaar. Maar op een dag komt queen bee Giselle niet opdagen. Heeft die mysterieuze jongen daar soms iets mee te maken? Kennen ze hem niet ergens van? En wat gebeurt er eigenlijk, als dromen werkelijkheid worden?

Vijfvoudig Krekel-winnaar Timothy de Gilde maakten eerder samen met Joachim Robbrecht en Dalton Jansen stampende jeugdvoorstellingen, waarin dans en spel in elkaar overlopen. Nu wagen zij zich aan een radicale bewerking van dit klassieke ballet, voor iedereen vanaf 8 jaar. Met maar liefst acht jonge performers, in een knallende ontmoeting tussen muziek, tekst en live zang wordt Giselle een moddervette viering van de chosen family. Kom je daarna ook naar de afterparty?

  • tekst Nina van Tongeren & Joachim Robbrecht regie & choreografie Timothy de Gilde & Dalton Jansen muziek Anne-Fay Kops & Jeremia Jones

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

zaterdag 4 januari

15:30 schouwburg € 22,50
Prijzen
1e rang
normaal € 22,50
ambassadeurs € 20,25
t/m 26 jaar € 13,50
2e rang
normaal € 21,50
ambassadeurs € 19,35
t/m 26 jaar € 13,50
Tickets

Ook interessant voor jou