FAITH FAITH
Language No Problem

dans

di 15 okt 2024

Club Guy & Roni + 2k_far + HIIIT

FAITH

Tickets

FAITH laat je voelen dat geloof meer is dan alleen een persoonlijke overtuiging. Het is een bron van vertrouwen, inspiratie en verbondenheid.

FAITH is na Islands of Empathy en Fortune de nieuwste voorstelling in The Human Odyssey serie. Waarin Club Guy & Roni verschillende culturen en wereldbeelden bij elkaar brengt, laat clashen en de diepe menselijke connectie via een explosie aan livemuziek en spectaculaire choreografieën laat zien.

Gnawa muziek, vaak geassocieerd met trance en lila rituelen, stuurt de performers in een sensitieve ontdekking van geloof. Naar een spirituele wereld waarvan we in het Westen misschien wat zijn weggedreven. Wat is er nog om ons heen wat we niet zien maar alleen kunnen voelen? De samenkomst van negen dansers en vijf muzikanten uit Nederland en Marokko maakt FAITH een aangrijpende interculturele voorstelling waarin gezocht wordt naar een gemeenschappelijke basis die essentieel is voor een gezamenlijk geloof in de toekomst.

Eén van de inspiratiebronnen voor FAITH zijn de Marokkaanse roots van Guy Weizman’s familie. Die liggen in Casablanca, in dezelfde wijk waar ook Khalid Benghrib opgroeide. Als generatiegenoten hadden zij elkaar kunnen ontmoeten, maar het leven liep anders. Nu komen ze samen in FAITH.

Over Weizman, Haver en Benghrib
De invloed van de contempory dans choreograaf Khalid Benghrib is voelbaar in de benadering van dans als een totaalervaring. Zijn leerschool kreeg hij van grootmeesters in de dans: Colette Milner, Lahcen Zinoun, Karin Weiner, Christine Gérard. Met die bagage heeft hij met Loren Palmer 2k_far opgericht. Zij maken choreografieën vanuit de gedachte dat dans de manier is om te praten over het leven.

Zijn werk was in Nederland eerder te zien op het Spring Performing Arts Festival en op Dancing On The Edge. Met ongeëvenaarde precisie en haar karakteristieke, strakke choreografieën maakt Roni Haver binnen FAITH de verbinding vanuit spirituele vormen. Samen creëren Weizman, Haver en Benghrib een meeslepend mozaïek van verschillende fysieke, culturele en spirituele benaderingen van geloof.

Het laatste mozaïekstuk ligt bij de toeschouwer.
Kom. Zie. Hoor. Voel.
FAITH.

  • choreografie Khalid Benghrib, Roni Haver & Guy Weizman dans Kamal Aadissa, Mouad Aissi, Camilo Chapela, Mehdi Dahkan, Harolda Luya, Tatiana Matveeva, Sofiko Nachkebiya, Adam Peterson & Jésula Toussaint Visser muziek Driss Aidar, Hassan Boussou, Max Frimout, Ryoko Imai & Niels Meliefste componist Max Frimout

     

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

dinsdag 15 oktober

language no problem
20:15 schouwburg € 27,50
Prijzen
1e rang
normaal € 27,50
ambassadeurs € 24,75
2e rang
normaal € 22,00
ambassadeurs € 19,80
3e rang
normaal € 19,50
ambassadeurs € 17,55
Tickets

Club Guy & Roni | Next up: FAITH

Ook interessant voor jou