Free Birds Fly Free Birds Fly
Language No Problem

dans

do 10 okt 2024

Compagnie Tiuri

Free Birds Fly

Tickets

Free Birds Fly weerspiegelt de mens en de samenleving in al haar kleuren, bevliegingen en mankementen. Artistiek leider en choreograaf Jordy Dik is geïntrigeerd door het begrip ‘vrijheid’; dat steeds urgenter terugkomt in zijn choreografisch werk. Wat is vrijheid nou eigenlijk en wanneer ervaren we dit? Heeft vrijheid met een ander te maken of zit het allang in onszelf? Onze vrije stem verlangt dat de wind haar kan dragen - voorbij alle trommelvliezen - volledig naar binnen. Zonder de ongemakkelijke angst om niet begrepen te worden of te verdwalen. We zijn allemaal op zoek naar hetzelfde: licht en stilte, liefde en lucht. Dus we ademen in, springen en vangen de wind met open vleugels.

In deze derde productie van Compagnie Tiuri gaan elf performers op een innerlijke reis. Zij willen dansen om vrij te zijn. Tijdens de eerste landelijke tournee van het gezelschap werden in No Bodies de schotten van de samenleving zichtbaar gemaakt, om deze vervolgens te doorbreken. In het nieuwe Free Birds Fly wordt het niemandsland dat hieruit ontstond, verlaten om daadwerkelijk vrij te kunnen zijn. Niet alleen in de wereld waarin we leven, maar juist ook in onszelf.

Compagnie Tiuri is een professioneel, inclusief gezelschap dat gekenmerkt wordt door het poëtische, rauwe en menselijke danstheater dat zij voortbrengen. De harde kern van Compagnie Tiuri bestaat uit mensen met een beperking die al jaren worden opgeleid bij Tiuri. De compagnie biedt hen de kans hun unieke en tot zover nog ongekende talent zichtbaar te maken aan de wereld. Dit doen zij samen met gastdansers en -muzikanten die hun eigen menszijn en verhaal meebrengen. Door die waarachtige ontmoeting vallen maskers af en wordt de mens in al zijn kleuren en diversiteit zichtbaar. Op deze manier houdt Compagnie Tiuri je een spiegel voor en nodigt je uit om in beweging te komen. Een beweging die groter is dan onszelf.

Compagnie Tiuri heeft in haar driejarig bestaan het kunstlandschap al aardig opgeschud. Het gezelschap werd landelijk geprogrammeerd op het Holland Dance Festival en de Nederlandse Dansdagen, en artistiek leider Jordy Dik ontving een nominatie voor de Innovatieprijs 2022 van dezelfde Nederlandse Dansdagen. Daarnaast won Jordy met het You and me and all the others de BNG Bank Dansprijs van 2023. Het gezelschap slaagt hiermee als eerste in Nederland om de niche van de inclusieve kunst achter zich te laten en op te vallen en geprogrammeerd te worden in het reguliere aanbod. Hiermee zijn zij de koploper van een nieuwe generatie theatergezelschappen en kunstenaars die staan voor menselijkheid, inclusiviteit en diversiteit en lijkt hun reikwijdte snel onze landgrenzen te gaan ontstijgen.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

donderdag 10 oktober

language no problem
20:15 schouwburg € 16,50
Prijzen
1e rang
normaal € 16,50
ambassadeurs € 14,85
t/m 26 jaar € 13,50
Tickets

Compagnie Tiuri - Trailer 'Free Birds Fly' van Jordy Dik (2024)

Ook interessant voor jou