Porto In Cuore Porto In Cuore

(bijna) alleen in Tilburg

muziek

vr 21 feb 2025

I Muvrini

Porto In Cuore

Tickets

De mannen van Corsicaanse muziekgroep I Muvrini zijn inmiddels oude rotten in het vak. Maar bijna 40 jaar na hun debuutalbum, is hun boodschap nog steeds dezelfde: heb respect voor je afkomst, voor de aarde en voor de medemens. 

De muziek van I Muvrini kenmerkt zich door rustgevend, meerstemmig gezang en het gebruik van volkse instrumenten, zoals de doedelzak, accordeon en de cetera, een zestiensnarige citer. Drums, bas en gitaar geven sommige nummers een populair tintje. Met deze combinatie van kenmerkende traditie en muzikale vernieuwing, is de groep tot ver buiten de eigen landsgrenzen bekend geworden. Dat is mede te danken aan de samenwerking met Sting, die in 2000 meezong op het numer Terre d’Oru, een bewerking van Fields of Gold. 

De komende maanden tourt I Muvrini langs podia in Nederland, België en Duitsland, waarna ze in augustus weer terugkeren naar Corsica; de plaats waar hun wortels liggen. Voor onze muziek is het belangrijk dat we steeds weer terugkeren naar onze geboortegrond”, zegt Jean Francois Bernardini daarover. 

Band-boegbeeld Jean Francois Bernardini is een onvermoeibare voorvechter van spiritualiteit, pacifisme, diversiteit en alles wat mensen samenbrengt. Via een stichting probeert hij te voorkomen dat de Corsicaanse cultuur verdwijnt en verzorgt hij cursussen geweldloosheid op middelbare scholen. Op het recente album Luciole (glimwormpje) breekt hij een lans voor moslims, die door terroristische aanslagen in Europese steden onder vuur liggen en vraagt hij begrip voor mensen die hun leven wagen op gammele bootjes: „Je zet je kinderen niet op een vlot, tenzij het water veiliger is dan het land waar je op woont”.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Voorstellingsinformatie

Locatie concertzaal
Starttijd 20:00
Eindtijd onbekend
Pauze onbekend

Prijzen

1e rang
normaal € 42,50
ambassadeurs € 38,25
2e rang
normaal € 42,50
ambassadeurs € 38,25
3e rang
normaal € 36,00
ambassadeurs € 32,40
Tickets

Face u pane

Ook interessant voor jou