Reigen re-Erected Sofie Knijff Reigen re-Erected Sofie Knijff

toneel

za 14 jun 2025

Het Zuidelijk Toneel

Reigen re-Erected

Tickets

Na het succes van Mission Molière en Crashtest Ibsen brengt Het Zuidelijk Toneel Reigen re-Erected (aka Rijgen, dé Oerolhit van 2022). Geïnspireerd door Arthur Schnitzlers’ Reigen, waarin Schnitzler in tien scènes een portret van de seksuele moraal eind 19e eeuw schetst. 
 

In deze versie belichten regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht op humoristische wijze de mysterieuze en kwetsbare hoeken van lust en liefde in onze tijd.

In een estafette van scènes begeven de spelers zich in een wereld van geborgenheid, lijdende geliefden en genotszoekers. Van tinderdate tot langgehuwd stel, van webcamgirls tot aseksueel, van happy single tot open relatie. Taboes en verboden vormen van liefde worden niet geschuwd en toch ervaar je vooral een liefdevolle komedie met een diepere betekenis.

  • regie Sarah Moeremans tekst Joachim Robbrecht spel Louis van der Waal, Keja Klaasje Kwestro, Joep van der Geest of Peter Seynaeve
     

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

zaterdag 14 juni

20:15 schouwburg € 26,50
Prijzen
1e rang
normaal € 26,50
ambassadeurs € 23,85
2e rang
normaal € 21,00
ambassadeurs € 18,90
3e rang
normaal € 18,50
ambassadeurs € 16,65
Tickets

Rijgen is een opvallend opgewekte, lichte, soms zelfs erg grappige voorstelling.

De Volkskrant

De oprechtheid waarmee de makers in het gevoelsleven van een en ander zijn gedoken, zorgt voor een ontvankelijke sfeer, die vooroordelen doet vervliegen. Alleen al daarom mag 'Rijgen' best taboedoorbrekend heten.

Trouw

Integere vrijplaats voor onderdrukte gevoelens en taboes.

NRC

Rijgen - teaser - Het Zuidelijk Toneel

Ook interessant voor jou