Storm Storm
Language No Problem

dans

di 21 mei 2024

LeineRoebana

Storm

Archief

Vanwege het grote succes en de prachtige ontvangst door pers en publiek keert de wervelende dansvoorstelling STORM van LeineRoebana dit seizoen terug. De voorstelling werd geprezen om het aanstekelijke gevoel van bevrijding en was te o.a. te zien in het Meesterwerken Programma van de Nederlandse Dansdagen. STORM is een unieke samenwerking tussen voormalig Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki en choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana. Vitale emoties en ordening, dans en muziek ontmoeten elkaar in een stormachtige voorstelling.

STORM klinkt dreigend, maar dans en muziek zijn intiem, als een bezwering van de storm. Klank en beweging roepen een echo op van oude Griekse volksfeesten, afwisselend ritueel en emotioneel. STORM is een achtbaan van dans en muziek: van gedragen bewegingen, iconische gebaren en rituele precisie tot ingehouden en directe emotie. Uitgevoerd door een jonge cast van zes dansers en musici David Kweksilber op (bas)klarinet, David Mackor op theobre en Dominique Chabot op contrabas. De jonge modeontwerper Carlijn Veurink voegt daar met haar autonome sculpturale kostuums een extra laag aan toe.

Een bijzondere voorstelling voor mensen die van moderne dans én composities houden.

  • dans Andrea Pisano, Timon De Ridder, Aika Goto, Saoirse Lambkin O'kane, Benedita Crispiniano, Mariví van den Hooff
  • Inleiding Om 19.45 zal er een inleiding plaatsvinden in de Schouwburgzaal, hier hoef je niet voor te reserveren. Maak kennis met de dansers, musici en choreografen tijdens de bijzondere inleiding op het toneel. Bijzondere ervaringen tijdens het maakproces en inspiratiebronnen worden gedeeld. Bovendien is er de mogelijkheid om vragen te stellen, terwijl de dansers en muzikanten zich opwarmen en voorbereiden op de voorstelling. Aansluitend op de inleiding begint de voorstelling.

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Haal je tickets

dinsdag 21 mei

20:15 schouwburg € 27,50
Prijzen
1e rang
normaal € 27,50
t/m 26 jaar € 12,50
2e rang
normaal € 22,00
t/m 26 jaar € 12,50
3e rang
normaal € 19,50
t/m 26 jaar € 12,50
Archief