Tula & Juliet Tula & Juliet

muziek

za 12 okt 2024

Izaline Calister

Tula & Juliet

Tickets

Tula was leider van de grootste opstand van slaafgemaakten op Curaçao in 1795. Dit verzet werd onderdrukt, de leiders werden gevangengenomen en wreed terechtgesteld. Tula werd daarna eeuwenlang beschouwd als een agressieve crimineel met wie niemand zich wilde identificeren. In 2010 veranderde dat. Tula wordt sindsdien geëerd als nationale held van Curaçao. Pas op 3 oktober 2023 werd hij door Nederland gerehabiliteerd; van misdadiger tot vrijheidsstrijder.

Izaline Calister: ‘In 2024 vieren we dat de slavernij 151 jaar geleden is afgeschaft. Mijn overgrootmoeder Juliet (1836-1875) heeft het meegemaakt: zowel de slavernij als de afschaffing ervan.’ In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling vertelt Izaline hoe de vrijheidsstrijd van Tula het leven van Juliët heeft beïnvloed. Met gepassioneerd spel en ontroerende muziek verbindt ze het verleden met het heden en viert ze de toekomst.

  • regie Leoni Jansen  tekst & zang Izaline Calister gitaar Ed Verhoeff

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Voorstellingsinformatie

Locatie studio
Starttijd 20:30
Eindtijd onbekend
Pauze onbekend

Prijzen

normaal € 24,50
ambassadeurs € 22,05
Tickets

In soepel associatief spel wisselt Calister, die in 2009 een Edison won, tussen scènes waarin we Juliet zien opgroeien en geschiedvertelling.

de Volkskrant

De liederen zijn prachtig, betekenisvol en bij tijd en wijle diep ontroerend. Met haar prachtige stem die je uit duizenden herkent voert Calister je moeiteloos mee van de ene gemoedstoestand in de andere.

Theaterkrant

trailer theaterconcert TULA & JULIET, mijn overgrootmoeder, de slavin - Izaline Calister

Ook interessant voor jou