Nieuws Jules van Iperen

Nieuws

Steun cultuureducatie én pak voordeel!

In het kloppende hart van Tilburg schittert de Schouwburg Concertzaal als plek voor creativiteit en inspiratie. Maar wist je dat er achter de schermen nóg een mooi verhaal schuilt? Als Ambassadeur van Schouwburg Concertzaal Tilburg steun je namelijk het cultuureducatieprogramma voor kinderen en jongeren in en om Tilburg.

Niet veel Tilburgers weten dat Schouwburg Concertzaal Tilburg ruim 10.000 Tilburgse basisschoolkinderen en 4500 middelbare scholieren per seizoen ontvangt, en één van de beste cultuureducatie-programma's van het land biedt. Scholieren van basis- voortgezet en speciaal onderwijs bezoeken bijvoorbeeld een voorstelling, of krijgen een rondleiding voor- en achter de schermen.

2866 Jules van Iperen

‘Het is heel bijzonder dat we dit in Tilburg doen’
“Jongeren kennis laten maken met cultuur en theater vergroot creativiteit, inlevingsvermogen én geeft ze een kans en de handvatten om het gesprek aan te gaan. Ze herkennen hun situatie op het podium. Of ze zien juist een andere invalshoek.", vertelt Gwen Sengers, Programmeur jeugd & educatie bij Schouwburg Concertzaal Tilburg. “We ontvangen veel kinderen die nog nooit in het theater zijn geweest, bijvoorbeeld omdat hun ouders het simpelweg niet kunnen betalen. Daarnaast richten we onze inspanningen op het speciaal onderwijs.”

‘Met de bus naar het theater’
Om de beste cultuureducatie te bieden, bundelt Schouwburg Concertzaal Tilburg de krachten met landelijke theatergezelschappen, lokale vakdocenten en educatiespecialisten. Leerlingen worden veilig met een bus opgehaald en weer teruggebracht naar school. “Niet elke ouder heeft een auto. Door bussen te laten rijden krijgen alle kinderen een kans op theaterbezoek”, vertelt Gwen. “Als Ambassadeur zorg jij ervoor dat deze samenwerkingen tot stand komen en dat scholieren uit alle wijken en van alle scholen de Schouwburg kunnen bezoeken.”

Tilburgse jongeren naar het theater
Daarnaast zorgt een bijdrage als Ambassadeur ervoor dat de drempel voor jongeren die naar het theater willen, verlaagd wordt. In het nieuwe seizoen introduceert Schouwburg Concertzaal Tilburg een vaste jongerenprijs. Iedereen tot en met 25 jaar kan vanaf 48 uur voor aanvang van (niet uitverkochte) voorstellingen en concerten een ticket kopen voor de prijs van een bioscoopkaartje: € 13,50! Zo wordt cultuur niet alleen toegankelijker, maar ook onweerstaanbaar voor de Tilburgse jeugd.

Voordelen voor Ambassadeurs
Om Ambassadeurs te bedanken voor hun bijdrage aan cultuur(educatie) in Tilburg, genieten zij natuurlijk ook van voordelen. Je wordt al Ambassadeur vanaf € 25,- per jaar. Zo krijg je de kans om tickets voor het nieuwe seizoen al in de voorverkoop te kopen en krijg je 10% korting op bijna alle theatertickets. Met ruim 400 voorstellingen en concerten in het nieuwe theaterseizoen, is er genoeg om uit te kiezen én genoeg om de Tilburgse jeugd van te laten genieten.

Meer weten over ambassadeur worden?
Het volledige programma ’24-’25 staat vanaf dinsdag 28 mei online op schouwburgconcertzaaltilburg.nl. Vanaf 7 juni, 12.00 uur koop je tickets voor voorstellingen en concerten in het nieuwe theaterseizoen. De exclusieve voorverkoop voor Ambassadeurs start op dinsdag 4 juni om 16.00 uur.