Antigone Antigone

toneel

wo 16 okt 2024

Het Nationale Theater

Antigone

Tickets

Wat weegt zwaarder, het maatschappelijke belang of dat van het individu? Het Nationale Theater brengt een moderne versie van de Griekse tragedie Antigone, geregisseerd door Nina Spijkers. Een grootse voorstelling over familie, politiek, stabiliteit en rebellie, vol livemuziek.

De twee broers van Antigone voeren oorlog om de stad Thebe en komen allebei om in de strijd. Als laatste man in de familielijn moet hun oom Kreon de stad nu leiden. Om de politieke rust te herstellen, verbiedt hij dat één van de broers wordt begraven. Wie dat tóch doet, zal met de dood worden gestraft. Maar Antigone is vastbesloten haar broer een waardig afscheid te geven. Ze zoekt steun voor haar daad, maar komt steeds meer alleen te staan. Op de avond voor haar bruiloft met Kreons zoon komt het tot een fatale botsing met haar familie en de politieke macht.

Na Shakespeares Coriolanus keert Nina Spijkers terug naar de politieke arena: wie wil, nu politici steeds vaker worden bedreigd, nog werken voor het gemeenschappelijk belang? En: wanneer is je gevoel van rechtvaardigheid zo groot dat je de macht moet bevechten, zelfs als je daar een hoge prijs voor betaalt?

Stap in de politieke arena en begeef je in de strijd. Een voorstelling in regie van één van de meest veelbelovende regisseurs van Nederland, met een top-cast en met een decor waarin je ogen tekortkomt.

  • tekst Jean Anouilh regie Nina Spijkers spel Yela de Koning, Mark Rietman, Emma Buysse, Sander Plukaard, Betty Schuurman, Sayo Cadmus & Mike Zanting

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

woensdag 16 oktober

20:15 schouwburg € 26,50
Prijzen
1e rang
normaal € 26,50
ambassadeurs € 23,85
2e rang
normaal € 21,00
ambassadeurs € 18,90
3e rang
normaal € 18,50
ambassadeurs € 16,65
Tickets

Ook interessant voor jou