Madame Butterfly Elza Jo Madame Butterfly Elza Jo
Audiodescriptie

toneel

do 17 apr 2025

Theater Oostpool

Madame Butterfly

Tickets

Puccini’s wereldberoemde opera Madame Butterfly weet met haar zeer bekende aria’s al meer dan een eeuw lang generaties operabezoekers te boeien. Maar wat vertelt dit muzikale meesterwerk, dat zich afspeelt in Japan, ons eigenlijk?

Na het overweldigende succes van de toneelvoorstelling De Bananengeneratie is het voor theaterregisseur Char Li Chung tijd om een nieuwe stap te zetten in de Aziatische representatie in het Nederlandse theater. Met Madame Butterfly brengt hij een radicale en eigentijdse theaterbewerking van de oorspronkelijk Italiaanse opera.

Madame Butterfly vertelt het liefdesverhaal van de Japanse geisha Cio-Cio-San, bijgenaamd Butterfly. Tot over haar oren verliefd trouwt ze met een Amerikaanse marineofficier, die direct na hun huwelijk terugkeert naar zijn geboorteland. Butterfly blijft verlaten achter in verwachting van hun zoon. Na drie jaar keert haar geliefde terug, maar niet voor de hereniging waar Cio-Cio-San op heeft gewacht. Madame Butterfly werd voor het eerst opgevoerd in 1904 en baseert zich op een duidelijk 19e-eeuwse, westerse visie op de Aziatische vrouw, met alle vooroordelen die daarbij hoorden. Met zijn radicale theaterbewerking breekt regisseur Char Li Chung met het originele verhaal. In deze toneelbewerking van Madame Butterfly komt Cio-Cio-San (Cystine Carreon, bekend van o.a. Gooische Vrouwen) eindelijk zelf aan het woord. Niet langer staat het oriëntalistische mannelijke perspectief centraal, maar krijgt de hoofdpersoon zeggenschap over haar eigen verhaal. Eindelijk!

  • regie Char Li Chung spel Cystine Carreon e.a.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

donderdag 17 april

audiodescriptie
20:15 schouwburg € 29,50
Prijzen
1e rang
normaal € 29,50
ambassadeurs € 26,55
2e rang
normaal € 23,50
ambassadeurs € 21,15
3e rang
normaal € 20,50
ambassadeurs € 18,45
Tickets

Ook interessant voor jou