Bureau Buitenschot Bureau Buitenschot

toneel

wo 07 mei 2025

De Verleiders

Bureau Buitenschot

Tickets

De afgelopen jaren maakten De Verleiders negen legendarische voorstellingen over macht, banken, vastgoedfraude, de gezondheidszorg, algoritmes en Artificial Intelligence. Bij al deze thema’s speelt consultancy een dubieuze rol. En daarom vandaag: Bureau Buitenschot; over de macht en wildgroei van de consultancy branche.

 

Bureau Buitenschot is een kwaadmakende, messcherpe satire over het bestuurlijke gezwel dat onze samenleving al twintig jaar overwoekert: het externe advies. Het Parasieten Gilde.

Een wildgroei aan organisatie-, advies- en strategieconsultancies heeft bestuurlijk Nederland lamgeslagen en de democratie uitgehold. Consultants dumpen vuistdikke rapporten op de bureaus in Den Haag, terwijl gedupeerden met niets achterblijven. Want waarom zou je met belastinggeld een bevolkingteisterend schandaal verhelpen, als je ook KPMG en McKinsey open deuren kunt laten intrappen? Gladde jongens die iedere aansprakelijkheid van de hand wijzen en hun diepe zakken vullen met publiek geld. Jouw geld.

Ondertussen is er een groeiende groep burgers die zich door deze praktijken steeds machtelozer en ongezien voelt. Ze kunnen geen woning krijgen, worden voor fraudeur uitgemaakt en hebben nauwelijks toekomstperspectief. Dit onrecht is niet langer houdbaar. Wat te doen? De Verleiders geven deze avond ongevraagd en ongezouten advies. En dat voor een zeer bescheiden uurtarief.

  • regie Leopold Witte tekst Tom de Ket en George van Houts spel Pierre Bokma, Linde van den Heuvel, Victor Löw, Steye van Dam, George van Houts & Tom de Ket

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

woensdag 7 mei

20:15 schouwburg € 39,50
Prijzen
1e rang
normaal € 39,50
ambassadeurs € 35,55
2e rang
normaal € 35,50
ambassadeurs € 31,95
3e rang
normaal € 29,50
ambassadeurs € 26,55
Tickets

Ook interessant voor jou