BOG. & hetpaleis Lonneke van der Palen BOG. & hetpaleis Lonneke van der Palen

jeugd & familie

zo 23 feb 2025

BAS. (10+)

BOG. & hetpaleis

Tickets

Alle hoofdsteden van de wereld. 
Alle onderdelen van een friet. 
Alle betekenissen van ‘niets’. 
De geschiedenis van schimmel.
De wortel van 144.
De formule voor flirten. 

In BAS. buigt BOG. zich over basiskennis: de basis, de baslijn, de grondtoon van het leven. 

BAS. is een muzikale theatervoorstelling voor iedereen die precies op het verkeerde moment het juiste antwoord weet. Voor iedereen die ontdekt dat die nog lang niet alles weet. BAS. daagt je uit om je eigen basiskennis in vraag te stellen. Wat is nu echt belangrijk en hoe kom ik daar achter?
 

BOG. maakt theater over veel te grote onderwerpen. Na de met een Zilveren Krekel bekroonde voorstelling KID. (2016) maken BOG. en hetpaleis opnieuw een familievoorstelling. BAS. is voor iedereen die zich niet zomaar de les laat lezen. 
 

  • tekst & spel Ludwig Bindervoet, Judith de Joode, Annet Malherbe, Lisa Verbelen & Sanne Vanderbruggen regie Carly Wijs & Judith de Joode muziek Lander Gyselinck & Adriaan Van de Velde

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

zondag 23 februari

16:00 schouwburg € 17,50
Prijzen
1e rang
normaal € 17,50
ambassadeurs € 15,75
t/m 26 jaar € 13,50
2e rang
normaal € 17,50
ambassadeurs € 15,75
t/m 26 jaar € 13,50
3e rang
normaal € 17,50
ambassadeurs € 15,75
t/m 26 jaar € 13,50
Tickets

'En dan moeten we het nog over de boventiteling hebben. Deze belooft ons verhelderd commentaar, maar blijkt uiteindelijk een omhooggevallen letterbak met een eigen willetje en een slecht (en dus hilarisch) gevoel voor humor. Als ook de commentaarstem in dit verhaal het niet meer weet, waar moeten we het dan zoeken? Het antwoord van deze theatermakers is natuurlijk: het theater, onze verbeeldingskracht. En dus kijken we naar de uitvoerige sterfscène van een frietje.

de Volkskrant

Na een leven lang leren is het vervolgens vooral de kunst te leren dat je eigenlijk niets kan, dat niets lukt en dat je niets weet. En wie dan nog (of opnieuw) op zichzelf en de ander vertrouwt, die weet pas echt wat basiskennis is.

Theaterkrant

BOG. maakt duidelijk dat iedereen maar wat probeert, valt en dan weer opstaat.

Parool

Ook interessant voor jou