De Sprong De Sprong

toneel

vr 27 sep 2024

Nora Fischer

De Sprong

Tickets

Excuus. Zangeres Nora Fischer is vandaag niet aanwezig. In plaats daarvan vertelt persoon Nora waaróm ze niet zingt. Een tijdlang kon ze dat namelijk niet meer, door een complexe verkramping die haar strottenhoofd in een houdgreep hield. Zelfs Happy Birthday voor haar beste vrienden kwam er niet meer uit. Hoe kon zoiets gebeuren?

Die ene vraag zingt rond en rond in haar hoofd. Via de verstikkende druk van 's werelds grootste podia, tot de innerlijke druk die ze als venijnige angel uit haar systeem moest trekken om haar keelspieren weer tot ontspanning te manen. Ze legt bloot hoe haar lichaam deelname aan een wereld van superlatieven, topprestaties en glansrijke successen saboteerde. Hoe zij nooit helemaal paste in de mal van de muziekindustrie. Hoe zij langzaam maar zeker het plezier verloor waarmee het zingen ooit begon. En hoe dat plezier plaatsmaakte voor een duistere binnenwereld vol priemende ogen en scherpe oordelen.

In de oorverdovende afwezigheid van haar instrument, zoekt Nora naarstig naar een verklaring voor hoe iets dat wordt geboren uit zóveel plezier, kan verworden tot een bron van zóveel strengheid. Ook al is dit een voorstelling zonder livemuziek, toch kiest Nora ervoor haar verhaal juist te vertellen in de Studio waar zij zo vaak gezongen heeft. Om zo met jou te delen hoe het voelt om de zaal niet met melodieën te kunnen vullen. En omdat diezelfde Studio voor haar de veiligste plek is om dit persoonlijke verhaal met jou te delen. De Sprong is een uitnodiging om Nora bij te staan in een intieme openbaring van dat wat we stilletjes allemaal wel weten: niets is wat het lijkt.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

vrijdag 27 september

20:30 studio € 19,50
Prijzen
normaal € 19,50
ambassadeurs € 17,55
Tickets

Zangeres Nora Fischer vertelt | Podium Klassiek

Ook interessant voor jou