Engelenburcht Engelenburcht

toneel

zo 20 okt 2024

Golden Palace

Engelenburcht

Tickets

Hoog in de bergen ligt Engelenburcht, een verlaten sanatorium waar een mysterieuze verpleegster zich bekommert om iedereen die aan de deur klopt. Zieken, gewonden, reddelozen en mensen die simpelweg hun hart willen luchten. Met open armen worden ze door haar ontvangen. Als de toestroom van mensen die zorg nodig hebben plotseling aanzwelt, dreigt zelfs de verpleegster te bezwijken. Tot er een wonder gebeurt...

Golden Palace maakt al meer dan twintig jaar magisch-fysiek theater en doet dat volgens de Volkskrant ‘vlijmscherp, humoristisch en met het oog van een uitstekend antropoloog’. De filmische atmosfeer en urgente thematiek van Engelenburcht maakten de voorstelling in 2022 tot een groot succes. Alle reden om dit muzikale sprookje over de zingende verpleegster die haar patiënten liefdevol naar een zorgzamere wereld begeleidt, te hernemen.

  • Language No Problem
  • regie Ingrid Kuijpers  spel Andrea Beugger, Laila el Bazi, Nora van Dartel, David Eeles, Tijn Luijben & Jesse Vissers

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Haal je tickets

zondag 20 oktober

15:30 studio € 21,50
Prijzen
normaal € 21,50
ambassadeurs € 19,35
Tickets

Met Engelenburcht bewijzen Kuijpers en haar spelers zich als waarnemers van kwetsbare thematiek verpakt in fraai acteerwerk, bijgestaan door melancholisch maar toch strijdbaar voorwaartse liederen. Daarmee is de voorstelling een krachtig eerbetoon aan de zorg, het naderende einde en dat wat (lang niet altijd) volgt: een nieuw begin.”

Theaterkrant

Zonder expliciet te refereren aan de actuele Nederlandse situatie, is de voorstelling een reflectie op de in zijn voegen krakende zorg en hoelang we die als een gegeven hebben beschouwd. En ook op hoe de overbevraging van die zorg ertoe leidt dat de zorgzaamheid onder druk komt te staan. Met het evenwichtige toneelbeeld en de regie van Ingrid Kuijpers levert het filmische beelden op waarbinnen de alledaagse handelingen van de zorg iets poëtisch krijgen.

Parool

Golden Palace speelt Engelenburcht

Ook interessant voor jou