Le Villi Bjorn Frins Le Villi Bjorn Frins
Boventiteling

opera

di 27 mei 2025

Opera Zuid

Le Villi

Tickets

Le Villi is een onvergetelijke dansopera vol passie, liefde en mystiek. Giacomo Puccini baseerde zich voor zijn eerste opera op de eeuwenoude Centraal-Europese mythes van de ‘Vilja’: jonge vrouwen die stierven aan een gebroken hart. 

Eerder werd deze mythe gebruikt voor de creatie van het wereldberoemde ballet Giselle. Speciaal voor de productie van Opera Zuid componeert de Nederlandse componist Karmit Fadael een prelude op het thema van het duistere woud als metafoor voor verdwaald raken in het leven.

Anna en Roberto vieren hun verloving, maar dan moet hij een erfenis in de stad ophalen. ‘Non ti scordar di me! – Vergeet mij niet!’, roept Anna haar geliefde achterna uit angst dat hij niet meer terugkeert. Roberto verzekert haar dat hij terugkomt, waarna ze zullen trouwen. De winter breekt aan en het wachten op haar geliefde wordt Anna te veel. Ze bezwijkt aan een gebroken hart. Op zijn reis terug, niet wetende dat Anna overleden is, wordt Roberto verleid. Eenmaal thuis verschijnt de geest van Anna voor hem. Zij is een Villi geworden. Tevergeefs bidt Roberto om vergeving, maar Anna is vastberaden wraak op hem te nemen. Le Villi voeren je mee naar een wereld waar liefde en verlies elkaar ontmoeten in een betoverend samenspel van muziek, drama en dans.

Over Dreya Weber
Voor de regie van Le Villi kiest Opera Zuid voor niemand minder dan de ervaren choreografe, actrice, aerialist en producer Dreya Weber (bekend van Pink!). Eerder was zij met indrukwekkende optredens te zien in Opera Zuid’s A Midsummer Night’s Dream en Lady in the Dark. Met deze opera dansant maakt Dreya haar opera regiedebuut. “Ik zie Le Villi als een tijdloze vertelling over verdriet, en hoe één verkeerde keuze de levensloop kan veranderen. De opera gaat daarnaast ook over de verbondenheid tussen mens en natuur en over de mogelijkheid tot vergeving. We maken deel uit van een groter geheel en van cycli van leven en dood, met de mogelijkheid tot vernieuwing. Deze interpretatie maakt het verhaal menselijker, tijdlozer en universeler.”

Opera dansant
Le Villi is een opera dansant: de dans volledig verweven met het verhaal, de mythologie, de dramaturgie én de muziek. Dreya Weber zegt hierover: “Puccini's muziek vertelt het verhaal op een prachtige manier, het is een relatief korte opera die het publiek in één uur meeneemt van verloving tot sterven van verdriet. Ik denk dat het visuele aspect helpt om deze vertelling nog begrijpelijker en menselijker te maken. Ik wil de muziek illustreren met dans, beweging en een visueel verhaal. Zo kan ik tijdens de aria's, bijvoorbeeld, de diepgaande liefde tussen de personages Anna en Roberto uitbeelden door het tonen van hun liefdesgeschiedenis, hun gewoontes, hun spelletjes, hun diepe genegenheid voor elkaar. Ik wil dat de toeschouwers voelen hoe Anna lijdt, hoezeer ze Roberto mist als hij weg is, zodat ze het echt begrijpen wanneer ze sterft van verdriet.”

 

  • Le Villi wordt gezongen in het Italiaans met Nederlandse en Engelse boventiteling.
  • muzikale leiding Karel Deseure regie & choreografie Dreya Weber cast Sílvia Sequiera, Denzil Delaere, Ivan Thirion orkest Philzuid 
     

 

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Voorstellingsinformatie

Locatie schouwburg
Starttijd 20:15
Eindtijd onbekend
Pauze onbekend

Prijzen

1e rang
normaal € 39,50
ambassadeurs € 35,55
2e rang
normaal € 31,50
ambassadeurs € 28,35
3e rang
normaal € 27,50
ambassadeurs € 24,75
Tickets

Ook interessant voor jou