Liberty Bell Liberty Bell

toneel

di 21 jan 2025

het zuid land

Liberty Bell

Tickets

Een vooraanstaande politica strandt, aan de vooravond van de verkiezingsuitslag, met haar kind in ‘the middle of nowhere’. Deze noodgedwongen stilstand biedt voor het eerst ruimte aan haar gedachtes en herinneringen die elkaar in hoog tempo afwisselen en niet meer terug te dringen zijn. Hoe is ze op dit punt terecht gekomen? Wat is de prijs van de offers die ze heeft moeten brengen en wat betekenen haar keuzes voor de opvoeding en het leven van haar kind? Liberty Bell toont de worsteling van een vrouw, waarbij ze in dialoog met zichzelf en haar kind zoekt naar hoe de rol van politica zich moet verhouden tot de rol van vrouw en alleenstaande ouder.

Over het zuid land
In Liberty Bell spelen de makers van het zuid land met de wisselwerking en het spanningsveld tussen kind en moeder, tussen jonge speler en actrice. De voorstellingen en projecten van het gezelschap bieden nadrukkelijk ruimte aan het perspectief van kinderen op verschillende thematieken. De verhouding tussen kind en volwassene is per definitie een verhouding van macht en gezag. Het zuid land stelt vragen bij die vanzelfsprekendheid en speelt met de verwachting die we als volwassenen van kinderen hebben.

‘Wat nou, als we niet kijken naar kinderen als onwetende, aaibare en onschuldige wezentjes maar hen serieus nemen en zien voor wat ze zijn; mens in wording.’

  • regie Hidde Brouwers & Jorg van den Kieboom tekst Jorg van den Kieboom spel Anne-Chris Schulting e.a.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

dinsdag 21 januari

20:15 schouwburg € 19,50
Prijzen
normaal € 19,50
ambassadeurs € 17,55
Tickets

Anne-Chris Schulting schittert als niet op waarde geschatte politicus (…) Haar loepzuivere tekstbehandeling gaat in de regie van Brouwers en Van den Kieboom samen met een ijzersterke fysiek.

Theaterkrant

Het zijn vooral politici die verwijt krijgen veel te praten en weinig te zeggen. Maar dat kan van deze politica niet worden gezegd, want soms hebben de woorden die uit haar mond komen de kracht van mokerslagen waarvoor je als toeschouwer niet kunt wegduiken.

Brabant Cultureel

Ook interessant voor jou