Machinergy Machinergy
Language No Problem

van Tilburgse bodem

dans

do 17 okt 2024

Alienated Performance Art

Machinergy

Tickets

Op een lange, gele machineband balanceren twee performers tussen mens en machine. Repeterende, staccato bewegingen wisselen zachtheid en ronde vormen af. In een wals tussen deze twee elementen, tonen de dansers de synergie die ontstaat wanneer ze samenwerken.

Het Tilburgse dansgezelschap Alienated buigt zich met dit duet over de vraag hoe je in een wereld gestuurd door machines en technologie als mensen toch verbonden blijft. Hoe bewaar je de balans tussen individualiteit en collectiviteit? En hoe beweeg je je daarbij tussen autonomie en afhankelijkheid? Wat betekent dat eigenlijk, afhankelijk zijn van een ander?

Alienated, bestaande uit Kelly Vanneste en Martijn Schipper, staat voor vervreemding. Door dans te combineren met objecten, circus technieken en beeldende elementen, plaatsen zij het lichaam in een andere context. Op deze manier werpen zij een andere blik op het lichaam en onderzoeken ze de grenzen van wat fysiek mogelijk is. Eerder maakten zij o.a. disCART, een duet met een winkelwagen en Carry My Segment, waarin niet een mens en object, maar twee lichamen elkaar ondersteunden.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

donderdag 17 oktober

language no problem
20:30 studio € 13,50
Prijzen
normaal € 13,50
ambassadeurs € 12,15
Tickets

Ook interessant voor jou