Twelfth Night Casper Koster Twelfth Night Casper Koster

toneel

wo 13 nov 2024

Aluin

Twelfth Night

Tickets

In het sombere alledaagse geeft Theatergroep Aluin je de mogelijkheid om te ontsnappen naar Illyrië. Kom en dompel je onder in een wereld vol romantiek, muziek en genderfluïditeit.

Twelfth Night – een romantische komedie - werd ooit door Shakespeare geschreven als stiekem queer-feestje binnen de normen van de zeventiende eeuw. Omdat destijds in Engeland alle rollen door mannen gespeeld werden, kregen de liefdesscènes en de genderverwarring in het stuk een extra laag. In dit verhaal is Orsinio verliefd op Olivia, maar Olivia wil hier niks van weten. Daarom vraagt Orsinio aan Cesario om deze liefde over te brengen. Cesario doet dit zo overtuigend en goed dat de gevolgen knap verwarrend zijn.

Ayden Carlo nam de originele tekst van Shakespeare onder handen en bewerkte het stuk vanuit een eigentijds queerperspectief tot een energieke, swingende en knettergekke komedie van nu. Daarin is één ding zeker; de liefde overwint altijd. Willem Friede van New Cool Collective voorziet deze eigentijdse Twelfth Night van nieuwe muziek.

Acteur Sharlee Daantje won een Zilveren Krekel voor haar rol in de voorstelling. Uit het juryrapport: “Sharlee Daantje windt in Twelfth Night iedereen om diens vinger met de fysieke manier van spelen en subtiele tekstbehandeling. Het stuk van Shakespeare is een etalage van verwarring over gender en identiteit, die bij Theatergroep Aluin nog eigentijdser met een queer perspectief wordt ingericht. Daantje blijft stijlvol en fluïde, leunt chill en nonchalant tegen het fundament van je geaardheid en checkt of er nog wat beweging in zit.”

  • tekst William Shakespeare tekstbewerking Ayden Carlo regie Victorine Plante spel Jaike Belfor, Sacha Muller, Floyd Koster, Jilles Flinterman & Sharlee Daantje muziek Willem Friede

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

woensdag 13 november

reprise
20:30 studio € 17,50
Prijzen
normaal € 17,50
ambassadeurs € 15,75
Tickets

TRAILER: Twelfth Night

Ook interessant voor jou