Cultuureducatie

Het kijken naar een voorstelling doet ongelooflijk veel met het jonge brein. Er worden volop verbindingen gemaakt tussen de verschillende hersengebieden. Enerzijds wordt het creatief denken aangespoord, oftewel de verbeeldingskracht. Anderzijds vergroot het - door ontwikkeling van spiegelneuronen - ons inlevingsvermogen. Voelen we mee met personages, ervaren we gevoelens van empathie of begrip, of worden juist verrast door een tegendraadse actie. Het is belangrijk om emoties en motivaties van de ander op waarde te kunnen schatten, die van onszelf en de ander.

Primair onderwijs

Met je klas naar het theater
Waar komt een voorstelling het beste tot zijn recht? Wat ons betreft op een magische plek buiten school waar het kind zich helemaal kan openstellen. In een volwaardige theatrale omgeving, met een doordacht lichtplan en professioneel geluid. Een bezoek aan de schouwburg, concertzaal, studio of De Nieuwe Vorst is voor de kinderen echt een uitje.

Samen het mooiste educatie aanbod
Om het aanbod binnen Tilburg te versterken, bundelen Schouwburg Concertzaal Tilburg en De Nieuwe Vorst hun krachten met de expertise van de theatergezelschappen, gespecialiseerde vakdocenten uit Tilburg en CiST. Zo is er hoogwaardig aanbod voor het primair onderwijs. Ons cultuureducatieaanbod wordt mogelijk gemaakt dankzij de Partners van Schouwburg Concertzaal Tilburg en CiST. Dankzij hun financiƫle bijdrage wordt het cultuureducatiebudget op school zo min mogelijk belast en betaal je slechts een deel van de werkelijke kosten.

Cultuureducatie in Theaters Tilburg
Groep 5/6 van bs Jeanne d'Arc bezocht de dansvoorstelling Alice van dansgroep De Stilte en kreeg daarna een dansworkshop op school van vakdocente Dans, Eva Holtzer.

Voortgezet onderwijs

Als docent kun je met de leerlingen het reguliere aanbod van Schouwburg Concertzaal Tilburg bezoeken, maar je kunt er ook voor kiezen een besloten schoolvoorstelling op maat aan te vragen. Voor dezelfde prijs bezoek je de voorstelling in de middag maar krijgen de leerlingen er een aansluitende workshop of bespreking bij. We stemmen dit altijd op maat met de CKV-coƶrdinator af. Het betreffende randaanbod kan plaatsvinden in de zaal of op school en gebeurt i.s.m. de educatiemedewerker van het bezochte gezelschap.

Gwen Sengers

Neem direct contact op

Gwen Sengers Programmeur jeugd & educatie educatie@schouwburgconcertzaaltilburg.nl