Moeder Courage Anne Claire de Breij Moeder Courage Anne Claire de Breij

toneel

Het Nationale Theater

Moeder Courage

Tickets

Een vrouw met de bijnaam Moeder Courage zet in oorlogstijd álles op het spel om met haar kinderen te overleven. Volg haar hartverscheurende reis te midden van chaos en conflict. Het Nationale Theater brengt met Moeder Courage een rauwe, hedendaagse, maar ook liefdevolle muziektheatervoorstelling.

Europa in de nabije toekomst, het continent is beland in een slepende oorlog. Moeder Courage (Tamar van den Dop) trekt samen met haar drie jongvolwassen kinderen achter de troepen aan. Het is haar beste kans om te overleven, en dus verkoopt ze de soldaten alles wat nodig is voor de strijd; laarzen, bier, voedsel en wapens. Vol vuur probeert Moeder Courage haar familie bij elkaar te houden in een wereld die verscheurd wordt door oorlog. Koste wat het kost.

Liesbeth Coltof maakt een moderne versie van Bertolt Brechts klassieker: “Ik heb ze ontmoet: de Courages van deze wereld. Vrouwen die in de hel van oorlog of bezetting hun kinderen proberen groot te brengen. Moeders in de arme wijken van Cleveland (VS), Sao Paulo of Ter Apel voor wie het leven elke dag een oorlogssituatie is. Het zijn geen lieve vrouwen, aardigheid is voorbehouden aan hen die in vrede en rijkdom leven. Maar ze geven nooit op, dwars door de stress en het verdriet blijven zij staan. Onder hun harde schil en dwars door de onrechtvaardigheid heen, bewaren zij hun menselijkheid met een moed, die wij ons maar moeilijk kunnen voorstellen. In deze voorstelling hoop ik hen de plek te geven die ze toekomt.”

  • tekst Bertolt Brecht vertaling Han van Wieringen regie Liesbeth Coltof spel Tamar van den Dop, Soumaya Ahouaoui, Yamill Jones, Yela de Koning, Rick Paul van Mulligen e.a.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

vrijdag 30 mei

20:15 schouwburg € 27,50
Prijzen
1e rang
normaal € 27,50
ambassadeurs € 24,75
2e rang
normaal € 22,00
ambassadeurs € 19,80
3e rang
normaal € 19,50
ambassadeurs € 17,55
Tickets

zaterdag 31 mei

20:15 schouwburg € 27,50
Prijzen
1e rang
normaal € 27,50
ambassadeurs € 24,75
2e rang
normaal € 22,00
ambassadeurs € 19,80
3e rang
normaal € 19,50
ambassadeurs € 17,55
Tickets

Ook interessant voor jou