Urban Myth - Martin Luther King

Urban Myth

Martin Luther King (8+)

14:30 / Schouwburg / Jeugd & familie

De winnaar van de Gouden Krekel 2019 komt op veler verzoek terug in de theaters! De muzikale familievoorstelling Martin Luther King volgt het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een jonge man die in zijn jeugd al een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent: “I have a dream…”

We gaan terug naar 1937, de tijd dat de jonge Martin Luther King onbezorgd met z’n vriendjes uit de buurt speelde en kleur voor hem nog geen issue was. Totdat hij naar school gaat. Martin mag niet naar de school waar zijn vriendjes heen gaan, want hij is niet wit. Hij moet naar een school voor alleen zwarte kinderen. Zijn vader probeert hem uit te leggen dat zwarte mensen niet alles mogen. Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en een vuurtje wordt aangewakkerd dat niet meer te stillen is. Dat de verschillen verdwijnen. Dat op één dag iedereen in harmonie met elkaar kan samenleven. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

  • regie & tekst Jörgen Tjon a Fong compositie & live muziek Gianni Noten, Timothy Bennet & Djuwne spel José Montoya, Noah Blindenburg, Rosa da Silva & Viktor Griffioen


Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Martin Luther King - De Krakeling / Urban Myth / Stip producties