Disgraced

Black Sheep Can Fly

Disgraced, Ayad Akhtar

20:15 / Schouwburg / Toneel

Succesvol topadvocaat Amir Kapoor heeft het helemaal voor elkaar. Het leven lacht hem toe, hij is dol op zijn vrouw en een grote promotie is binnen handbereik. Maar als Amir zijn nicht de helpende hand biedt bij een strafzaak tegen een moslim, dreigt niet alleen zijn carrière, maar ook zijn privéleven te ontsporen. Op een avond houdt hij samen met zijn vriendin Emily, die kunstschilder is, een etentje voor twee bevriende collega’s. Het feestelijke diner loopt uit de hand als het gesprek komt op religie, ras en de rol van geweld. Gaandeweg dringt het tot Amir door dat zijn mooie leven een grote façade is. Heeft hij zijn ware identiteit verloochend door een Westers ideaalbeeld van geluk na te jagen? De beschuldigingen vliegen over en weer, maskers gaan af en aan het eind van de avond is Amirs leven voorgoed veranderd. Disgraced roept de indringende vraag op of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit.

Het Pulitzerprijs-winnende theaterstuk Disgraced van Ayad Akhtar is een sensationeel stuk en vierde eerder al triomfen in New York, London en München.

  • tekst Ayad Akhtar regie & muziek Saman Amini eindregie Eric de Vroedt spel Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen, Saman Amini, Selin Akkulak en June Yanez
  • producent Black Sheep Can Fly in coproductie met Het Nationale Theater en Senf Theater

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.