Philine & Mercy John

The Songwriters Club - Theatertour

First edition!

20:30 / Studio / Muziek

De eerste editie van The Songwriters Club is een feit! Een nieuw platform, een nieuwe plek en nieuwe manier om in theaters door heel Nederland talent te (her)ontdekken. Iedere avond is uniek, met steeds een andere line-up van drie singer-songwriters.

Kwaliteit en authenticiteit staan hoog in het vaandel bij The Songwriters Club. Er treden artiesten op die hun eerste single op de radio hebben, artiesten die veel voor anderen schrijven of artiesten die nieuwe nummers op een laagdrempelige manier aan het publiek willen laten horen. Dat belooft een mooie, verrassende avond in onze studio.

De namen voor de songwriters club zijn bekend: Mercy John & Philine.

Mercy John heeft een indrukwekkende muzikale reis achter de rug. Hij stond op grote festivals, toerde met bekende artiesten zoals JW Roy en Danny Vera en schreef samen met laatstgenoemde de hit Roller Coaster. Zijn albums oogstten lof voor zijn meesterlijke songwriting. Afgelopen najaar kwam zijn derde album ‘Nights On Fire’ uit en ging hij met zijn band op tour door Nederland. Deze avond speelt Mercy John echter klein en intiem.

Philine trekt direct je aandacht met haar heldere stem en authenticiteit. Deze zangeres uit Rotterdam heeft shows geopend voor artiesten zoals Matt Simons en We Three. Ze werd daarnaast onderscheiden als 3voor12 talent tijdens de 2022 Popronde en bracht onlangs haar nieuwe EP uit, met de single 'needy as hell'. 

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Teenage Lovers
needy as hell - philine (official video)