Help helicopter ouders

Het Laagland

Help, Helikopterouders! (8+)

15:30 - 16:35 / Schouwburg / Jeugd & familie

Hilarisch herkenbaar theater over de onvermijdelijke tragiek van goedbedoeld ouderschap – vanuit het perspectief van de héle familie.

Heb jij van die ouders die niets aan het toeval overlaten? Die als helikopters boven je hangen, klaar om elk mogelijk gevaar goedbedoeld uit de weg te ruimen? Of word jij juist met twee verschillende sokken naar school gestuurd? En controleert niemand of je huiswerk af is?

Opvoeders heb je in alle soorten en maten. De grote overeenkomst: ze willen hun kinderen gelukkig zien. Maar…hoe doe je dat nou eigenlijk goed? Zelf zijn ze natuurlijk ook kind geweest, dus ze weten toch best wat wel of niet fijn is aan opgevoed worden?

Vijf acteurs – allemaal zelf vader of moeder – spelen de ouders die ze (willen) zijn én de kinderen die ze vroeger waren. Dit vijftal vliegt samen met jou in volle vaart door de wereld van opvoeden en opgevoed worden. Laat je meevoeren door een wervelwind vol humor, verwarrende dilemma’s en pittige discussies.

Een actuele familievoorstelling – voor alle kinderen, Pizzapapa’s, Loedermoeders en Dolfijnouders van 8 tot 108 jaar.

  • Regie & concept Inez Derksen Spel & tekstbijdragen Kiki van Aubel, Evrim Akyigit, Aafke Buringh, Anton de Bies & Gürkan Küçüksentürk Regieassistentie Anne van der Vegt Tekst Sanne Schuhmacher Vormgeving Thierry Wilders Kostuumontwerp Sanne Puijk Dramaturgie Annelies van Wieringen

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Theaterkrant
Niet alleen ouder en kind krijgen woorden aangereikt om de opvoeding te bespreken, ook opvoeders onder elkaar kunnen ervaringen uitwisselen: waar het meestal ongemakkelijk is om elkaars opvoedstijlen te evalueren, is dat na deze voorstelling eventjes de normaalste zaak van de wereld. Lees recensie
HELP, HELIKOPTEROUDERS! (8+) | Trailer
Help, Helikopterouders! | De acteurs nodigen je uit
HELP, HELIKOPTEROUDERS! | De Quiz

Onze aanbeveling voor jou